Карат ли ни очилата да се чувстваме секси и често ли се крием зад тях?

Днес мястото на очилата е някъде между модата, носенето на бижу и предмет на изкуството, а същевременно с това представят притежателят им по негов уникален начин. Но и те си имат тяхната история...

Модерните слънчеви очила, които носим днес, са доста по-различни от примитивните очила, носени от инуитите в Северна Америка - с цел да се предпазят от блясъка на снеговете през слънчевите дни. По-различни са и от тези, които император Нерон е слагал, за да наблюдава гладиаторите на арената. Твърди се, че са били инкрустирани със скъпоценни камъни и подобни атрибути са били белег на най- високото място в обществото .

В Китай са използвали слънчеви очила , направени от кварц, преди хиляди години, въпреки че те не предлагали никаква истинска защита от вредните слънчеви лъчения . Трявало е да минат няколко века , преди да стане ясно, че слънчевите очила биха могли да ни защитават, да бъдат част от нашата същност и част от нашето ежедневие.

Днес, слънчевите очила са дори повече от колкото си мислим ние. Разбира се, в основата е свободата да изберем нашата визия и да се изразим с тях, но най вече чувството за принадлежност. Оная тънка нишка, с която сме вързани към хората, на които искаме да приличаме, подражаваме или харесваме. Чувството за суетност.

А светът разполага с много такива знакови личности, оставили следа в мисленето ни, в съзнанието ни и дори в нашия вкус - било за облекло или очила, стил или имидж. И слънчевите очила са част от тях. Те са аксесоари с висока мощ. Те допълват личността.
Почти не можем да си представим Боб Дилън, Боно, Елтън Джон или Джон Ленън, без тяхните слънчеви очила, защото те вече са станали запазена марка за тях .

И вярвате или не, но вашите слънчеви очила са като прозорец към вашата личност.
Ето как, очила и личност се допълват:

слънчеви очила авиатор

 

 

 

 

Тези очила презентират сериозни личности, тихи, чувствителни, но отворени към света. С изключително развита сензитивност и естетически поглед към красотата. Гъвкави и открити, оригинални рамки за очила и креативни. Вдъхновени от великия Стив Джобс, който в нашите очи беше като художник – минималистичен и загадъчен.

слънчеви очила с кръгли стъкла

Страхотен имидж създаде и филмът „ Леон “ от 1994 година с Жан Рено – палто, малка шапка, ботуши и емблематични слънчеви очила. Малки с кръгли рамки, които перфектно подхождат на изсеченото лице на Леон. (Общото правило е, че формата на рамката трябва да бъде антитеза на формата на вашето лице.)
Между слънчевите очила и вас трябва да има баланс и равновесие, да има хармония и допълване. Много хора, предпочитат да изберат нещо модерно и отличително, но това е като да избираш пръстен – много видове, но само един ще пасне перфектно на пръста ви.

слънчеви очила матрица   топ гън слънчеви очила

„Извънземните“ очила на Нео от „Матрицата“ няма да ви накарат да приличате на младия Киану Рийвс, а по-скоро на пенсиониран счетоводител в годишен отпуск, освен ако вие самият не сте Киану. В „Топ Гън“, Том Круз е зашаметяващ с мъжките слънчеви очила тип авиатор – изглежда красив , уверен и единствения аксесоар, който по-добре би му стоял от тези слънчеви очила е изстребител F-14A Tomcat.

И от 90-те години, прескачаме в днешни дни.

Експерти и агенции изучават ефектът от носенето на слънчеви очила. И всички са сигурни в едно: Очилата, правят този, който ги носи по – уверен и привлекателен за противоположния пол и ни карат да се чувстваме секси. Хората носят слънчеви очила не само защото слънчевата светлина е твърде силна, а защото чувстват, че изглеждат добре с тях, а другите хора изглежда са съгласни с това.

Според законите на привличането, хората са привлечени от очарованието на мистерията. Ние сме заинтригувани от това, кой е скрит зад слънчевите очила, как изглеждат очите му, а също и самите ние много често се крием зад тях. Но освен физическото привличане, това показва, че се грижите за себе си, показва, че знаете колко важно е да предпазите очите си от вредните слънчеви лъчи.

Слънчевите очила дават на някои от нас самоувереност, когато сме зад тях. Разбира се, че ги използваме и за това. От нашето изразяване, до нашата личност, до нашите несигурности, може би до нашата интелигентност, а защо не и външна красота! Очите ни казват много на хората. Така че, следващия път, когато излезете, уверете се, че носите дамски слънчеви очила или съответно мъжки такива, по правилната причина .


Roberto Cavalli sunglasses CARRERA - дамски слънчеви очила, мъжки слънчеви очила! дамски слънчеви очила Tom Ford очила Mercedes-Benz Style слънчеви очила полароид Harley davidson рамки за очила, harley davidson слънчеви очилаDiesel - дамски слънчеви очила, мъжки слънчеви очила! Boss orange рамки за очила boss слънчеви очила дамски очила Swarowski, дамски рамки за очила Swarowski!Porsche design - мъжки слънчеви очила! слънчеви очила Cavalli Слънчеви очила GUESS и GUESS by MARCIANO
Dsquared2- мъжки слънчеви очила и диоптрични рамки слънчеви очила Mont Blanc Timberland слънчеви очила и Timberland диоптрични рамки

BrandsOutlet.bg